Keresés

Online jegyvásárlás

Múlt és jelen

 

a kezdetek
A FÜRDŐ TÖRTÉNETE

 

A Római Fürdő Rt.-t 1930-ban alapították. 1964-re a régi strandot újjá varázsolták, és az ekkor kialakított formáját őrizte meg mai napig. A 2270 m2  területű, szabálytalan alakú forrástó szolgált a medencék alapjául. A tó fenekén feltörő vizeket forrásfoglalásokkal megfogták, a korábban egybefüggő vízfelületet három medencére osztották.

 

A különböző igények figyelembevételével gyermekmedencét, strandmedencét és úszómedencét alakítottak ki. A medencék feltöltéséhez 2500 m3 vízre volt szükség, a naponta elhasznált víz mennyisége így akár 4300 m3  is lehetett. Az elhasznált vizet a közeli Aranyhegyi patakba vezették. A felújítással a strand területe 2,98-ról 4,83 hektárra bővült.

 

XX. század
A FÜRDŐ TÖRTÉNETE

 

A 2000-es évben lezajlott felújítás alkalmával korszerűsítették a három medencéjét, szűrőforgató rendszerrel lettek ellátva. A strandmedence élménymedencévé alakult csúszdával, nyakzuhannyal és pezsgőztetővel, a gyermekmedence pedig játszóparadicsommá vált.

 

A felújítási munkálatok során számos lelet került elő a római korból, amit részben a strandok, részben pedig az Aquincumi Múzeumban helyeztek el. A strandfürdő műemléki védettség alatt áll.